Pripreme za novu sezonu odbojkašica Čelika-R

Proteklu sezonu odbojkašice Čelik-R okončale su u vrhu tabele u Prvoj ligi Federacije BIH grupa A2. Nakon istupanja iz ligaškog takmičenja ekipe  „Vitez“ iz Viteza, priliku da zaigraju u Super ligi dobile su upravo zeničke odbojkašice.

U pauzi ligaškog takmičenja ekipa trenera Ruždije Radončića nastavila je sa trenažnim aktivnostima. Krajem jula uspješno su organizovali Treći street volleball turnir na Kamberovića polju. Zatim slijedi odlazak na tradicionalni ljetni kamp na Boračkom jezeru od 31. jula do 9. augusta, kojeg Čelik-R organizuje već 12 godinu zaredom.

Na kampu učestvuje 35 djevojaka uzrasta od 8. do 18. godina. Pod budnim okom trenerskog dvojca Ruždije i Samira Radončića svakodnevno teniraju i stiču nova znanja. Kamp je zamišljen kao dio priprema za narednu takmičarsku sezonu.

Nakon povratka u Zenicu ekipi će se priključiti još nekoliko starijih djevojaka gdje će trenažni proces nastaviti u dvorani. Ambicije mlade i perspektivne ekipe u prvoj sezoni Čelik-R su sačuvati status u Super ligi. (Mirsad Pripoljac)