Na pomolu generacijski projekat

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas memorandum sa investitorima iz Dubaija, a tiče se invesesticije u buduću poslovnu zonu Antena. Planirana je gradnja sadržaja u kojima će moći cjelodnevno uživati cijela porodica.

“Radi se o velikoj investiciji. Ovo je već četvrti put da investitori dolaze, a danas smo potpisali i memorandum. Ako uspijemo sa ovom investicijom, naredne godine bi se trebalo početi graditi na pomenutom lokalitetu. Ovo je generacijski projekat i ako uspijemo, slika Zenice skroz će se promijeniti”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

“Naša kompanija zainteresovana je za kupovinu zemljišta na kojem ćemo graditi outlet mol i sve popratnie sadržaje. Želimo naglastiti da je lokacija grada impozantna, već smo pripremili određene aktivnosti u vezi sa ovim projektom. Memorandum se odnosi na podršku Grada Zenica, nama kao investitorima. Siguran sam u ostavrenje ove investicije jer su na pripremi ovog projekta radile međunarodne priznate korporacije, tako da imam povjerenje u ovo što smo počeli”, rekao je predstavnik investitora i potpisnik memoranduma Muhammad A. Al-Yamani.

Kako bi se otvorila mogućnost novim investitorima da dođu u Zenicu, neophodno je da se usvoji prostorni plan Grada Zenica, a gradonačelnik Kasumović je istakao nadu da će se to desiti na narednoj sjednici Skupštine, koja bi se trebala održati krajem ovog mjeseca.
(Nedžad Glibo)