Mještani Bilmišća nezadovoljni održavanjem obale i korita rijeke Bosne

Na poziv predsjednika Mjesne zajednice Bilmišće, ekipa portala Zenicainfo.ba posjetila je ovo zeničko naselje kako bi se upoznala s njihovim svakodnevnim problemima.

Naime, prema riječima predsjednika spomenute mjesne zajednice, najveći problem za mještane ovog naselja predstavlja neočišćeno korito rijeke Bosne.

Imamo problem s nanosima od poplava, sa zaraslim žbunjem, odnosno generalno s neodržavanjem. Želimo da se naša mjesna zajednica očisti i da se učini prigodnim mjestom za normalan život. Neki naši mještani, uslijed ovih problema, nailazili su i na zmije. Kad god su poplave, mi se suočavamo s novim problemima. Želimo da se podhitno očisti korito rijeke Bosne od Drvenog mosta do Bojinog vira“, poručuje za naš portal Fikret Bekrić, predsjednik MZ Bilmišće.

Fikret Bekrić, MZ Bilmišće

Slična slika i na Bojinom viru. Prema Bekrićevim tvrdnjama, predstavnici ove mjesne zajednice nekoliko puta su se obraćali nadležnima, no, svaki put bezuspješno.

Na Bojinom viru podzida se ne vidi, te će nam se uskoro rijeka izlijevati na šetnicu. Želimo i tu podhitno rješenje problema.

Srčano se boreći za svoju mjesnu zajednicu, Bekrić još jednom upućuje apel nadležnima da što hitnije saniraju probleme ovog zeničkog naselja.(Lamija P.)