Lica s potjernica: FUP na području Zenice traga za šest osoba

Prema podacima Federalne uprave policije, na području Zenice trenutno se traga za šest lica, a koja su nestala od 2007.godine pa do danas.

Radi se o: Suvadu Ćatiću, Toniju Ćiriću, Ibri Topiću, Donaldu Piljugu, Dini Menziloviću i Dževadu Haziću.

Naime, Aktom Kazneno-popravnog zavoda u Zenici izdata je Naredba za raspisivanje međunarodne potjernice za Suvadom Ćatićem  zbog krivičnog djela  neovlaštena proizvodnja i stavljanje u saobraćaj opojnih droga. Za Ćatićem se traga od 2012.godine.

Istovremeno, 2007. godine izdata je Naredba za raspisivanje međunarodne potjernice za Tonijem  Ćirićem,  zbog počinjenog krivičnog djela teški slučajevi razbojničke krađe i razbojništva.

Također, u martu  2007. godine, izdata je Naredba za raspisivanje međunarodne potjernice za Ibrom  Topićem,  zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo i lažno predstavljanje.

Dana 26. 04. 2007. godine, po nalogu Kantonalnog suda Zenica raspisana je međunarodna potjernica za Donaldom Piljugom, zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo.

Zbog sumnje u izvršenje više krivičnih djela, raspisane su potjernice i za Zeničanima, Dinom Menzilovićem, rođenog 1970.godine, i za Dževadom Hazićem, rođenog 1973.godine.

Mole se svi građani da se u slučaju korisnih saznanja jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj telefona 122. (L.P.)