Gradonačelnik Kasumović u posjeti preduzeću “BOHA” d.o.o., i MZ Sejmen

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, priredio je danas prijem za prvake Sportskih igara ratnih vojnih invalida, održanih protekle sedmice u zeničkoj Areni. Izrazio je podršku radu gradskog Udruženja ratnih vojnih invalida koje okuplja oko 860 članova, među njima čak 120 sportista, koji nižu sportske uspjehe na takmičenjima širom BiH.

Sa svojim saradnicima, gradonačelnik je potom obišao proizvodne pogone preduzeća Boha u Podbrežju, koje trenutno zapošljava više od 60 ljudi i planira nove poslovne projekte.

“Tvornica namještaja Boha je zoran primjer kako je u Zenici moguće postizati izuzetne poslovne uspjehe. Prije godinu dana su govorili kako upravo Bohu ova uprava tjera iz grada, a danas je to respektabilan subjekt koji zapošljava 65 Zeničana. I ovo je pozitivna poruka budućim investorima”, istakao je Kasumović ovom prilikom.

Delegacija Gradske uprave posjetila je danas i Mjesnu zajednicu Sejmen, jednu od najaktivnijih u realizaciji UNDP-ih projekata iz programa jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH, u kojem učestvuje 136 mjesnih zajednica iz cijele BiH. Među dobitnicama je priznanja UNDP-a za najuspješnije učesnike u ovom četverogodišnjem programu.

„Uspjeli smo realizovati nekoliko projekata, koje su stanovnici ove mjesne zajednice tražili. Rekonstruisano je igralište Osnovne škole Edhem Mulabdić, izgrađen je šah na otvorenom, a u završnoj fazi je izgradnja dječijeg igrališta Radost. Uz to, održali smo kurseve iz stranih jezika i šivenja za naše starije sugrađane, jedna smo od mjesnih zajednica kojoj je uručen audit pred utopljavanje stambenih zgrada u naselju“, kazao je potpredsjednik Mjesne zajednice Sejmen, Fahrudin Pojskić.

Gradonačelnik Zenice danas se interesovao za projekte realizovane u ovoj mjesnoj zajednici i obećao joj dalju podršku Gradske uprave. (Sanja Stević)

Gradonačelnik sa predstavnicima MZ Sejmen