Ekumenska inicijativa žena objavljuje Javni poziv za projekte

Ekumenska inicijativa žena objavljuje novi javni poziv za predaju projektnih prijedloga iz područja: Mir i pomirenje, ekumenskog i međureligijskog dijaloga, te ženskih ljudskih prava.

„Kroz projektne aktivnosti koje je financirala Ekumenska inicijativa žena okupili smo mlade različitih kulturnih i vjerskih tradicija, kojima smo pružili edukaciju, mentorstvo i platformu za rad i napredovanje u civilnom društvu kako bi postali snažni graditelji mira, svjesni problema i potreba društva, ali i svoje odgovornosti u aktivnom sudjelovanju u procesima pomirenja”, navodi se u pozivu.

Prijaviti se mogu organizacije civilnoga društva i grupe djevojaka koje djeluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, na Kosovu, u Makedoniji ili Srbiji, a jednako tako mogu sudjelovati i projektni prijedlozi koji uključuju prekograničnu saradnju unutar geografskog područja djelovanja EIŽ-a.

„Dobivenom potporom ojačali smo tehničke i ljudske kapacitete udruge. Zaposlena je jedna osoba sa stručnim znanjem iz područja administracije i računovodstva čime je Udruga osjetno poboljšala svoj rad, ugled u zajednici i dobila nove projekte u tom razdoblju”, stoji u saopćenju.

Više informacija možete naći na zvaničnoj stranici www.mreza-mira.net.