Stanje na cestama: Na zaobilaznici kod Tetova zabranjen saobraćaj za teretna vozila

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila), zbog čega se kroz tunel ide jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BIH na graničnom prelazu Bosanski Brod, dok je duga kolona vozila koja izlaze iz BIH na GP Gabela Polje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Naizmjenično, jednom trakom saobraća se i na dionicama M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.