Talentovana Zeničanka Adna Hasanić u filmu engleske producentice Jamie Cooper

Engleska producentica Jamie Cooper nakon što je okupila mladi tim producenata iz Zagreba i Mostara započela je pripreme za igrani film “Ženski orkestar“. Glavna ženska uloga u ovom filmu pripala je mladoj Zeničanki Adni Hasanić.

Zeničanka Adna Hasanić, rođena je 1995. u Zenici, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studij glume upisala je 2014. godine na Odsjeku za glumu Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli. Diplomirala je 2018. godine, nakon čega je upisala master-studij. Iste godine postala je članica Glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

“Ovo mi je velika čast i odgovornost, pogotovo zato što je ovo moja prva uloga u dugometražnom filmu i to ni manje ni više nego glavna. Strah, trema i odgovornost su prisutni, ali mi ova prilika predstavlja veliko zadovoljstvo”, rekla je mlada i talentovana Adna za naš portal.

Ona je primjer da se trud i rad isplati, a talent prepozna.

“Poziv na film sam dobila, tako što je redatelj bio na mojoj diplomskoj predstavi u Tuzli. Ja o tome ništa nisam znala, do neki dan, dok nisam dobila poziv. Rečeno mi je da sam se nakon te predstave ja njemu učinila adekvatnom za glavni lik Dunje”, dodaje Adna.

Kasting za glumce za ovaj film će se održti tokom jula ove godine, a za sada jedino je poznato da će Adna igrati glavnu žensku ulogu – Dunju.  Direktor fotografije ovog filma je Irac Joe Coombes, a redatelj filma bit će također Irac bh. porijekla Mirsad Ademović, koji je i scenarist filma. (Ajna Nikontović)