“Bajram banka” za štićenike JU “Dom-porodica” Zenica

Odjel za brak i porodicu pri muftijstvu zeničkom, u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola, danas su realizovali akciju „Bajram-banka“ za štićenike JU Dom-porodica Zenica, djecu bez roditeljskog staranja.

Tom prigodom muftija zenički hfz. Mevludin ef. Dizdarević, i glavni imam Jakub ef. Salkica uručili su po 65 KM za 89 štićenika doma.

„Mi ćemo se potruditi da budemo još prisutniji u ovakvim ustanovama, jer ovo su najranjivije kategorije našeg društva, i nema nimalo dileme da našim odnosom prema ovim kategorijama govorimo najviše o sebi. Zato ćemo se potruditi da budemo ovdje radi dobrobiti i konačnog kvalitativnog ishoda ove naše dječice“, izjavio je ovom prilikom muftija hfz. Mevludin ef. Dizdarević.

„Meni je posebno bitno da djeca čuju riječi koje će nositi u srcima, prije svega da čuju poruke vrijednosti, da budu čestiti i da smo tu uz njih da im damo podršku“, pojasnila je direktorica JU Dom porodica, Draženka Subašić.

Djeca su sa svojim odgajateljima pripremili prigodan bajramski program na kojem  su izvodili ilahije i recitacije, te na taj način iskazali svoju zahvalnost za uručene „bajram banke“. (Mehida Spahić)