Press DF-a: Smjena predsjedavajućeg Bulajića je sramotan čin SDA i koalicionih partnera

„Aktuelna situacija u Gradskom vijeću Grada Zenica i smjena Gorana Bulajića, predsjedavajućeg Vijeća“ tema je današnje press konferencije koja je održana u prostorijama sDemokratske fronte.

„Jučerašnja smjena je sramotan čin SDA, koju je uradila zajedno sa svojim koalicionim partnerima, i čudno je da vođenje politike prepušta upravo njima“, rekao je Edin Arnaut, predsjednik Gradskog odbora Demokratske fronte.

„Goran Bulajić je radio legalno i legitimno, u skladu sa zakonskim propisima, a očigledno je da to ne odgovara vladajućoj većini koja želi instalirati svoje ljude na određene pozicije. Ovo je preslikano iz Skupštine Zeničko – dobojskog kantona, i ako se ovako nastavi Zenica će kao glavni grad kantona, zajedno sa građanima trpiti najveće posljedice“, kazala je za Zenicainfo.ba Alma Kratina, predsjednica Demokratske fronte ZDK.

Smijenjeni Goran Bulajić istakao je kako je želio napraviti balans i da mu je uvijek interes građana bio na prvom mjestu. “Ova smjena, u ovakvim uslovima nije bila potrebna, posebno jer imamo puno većih problema o kojima smo morali i moramo što prije raspravljati“, zaključio je na kraju press konferencije Goran Bulajić, smijenjeni predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica. (Belinda Dorić)