Zenica domaćin 16. Sportskih igara RVI FBiH

Grad Zenica će 13. i 14. jula 2019. godine ugostiti više od 350 učesnika 16. Sportskih igara ratnih vojnih invalida FBiH.

Domaćini igara su Kantonalni savez RVI ZDK i Organizacija RVI Zenica. Tim povodom danas su gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića posjetili predsjednik i sekretar Kantonalnog saveza RVI ZDK Jusuf Rahman i Mirsad Varupa, te predsjednik i sekretar zeničke organizacije RVI, Almir Čamdžić i Zakir Alispahić.

“Građani Zenice sve dobronamjerne ljude dočejkuju kao svoje najbliže i siguran sam da će bosanske gazije, zahvaljujući kojima mi danas u slobodi živimo u svojoj domovini, iz Zenice ponijeti najljepše utiske. Gradska uprava i ja kao gradonačelnik dat ćemo sve od sebe da igre proteknu u najboljem redu”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Sportska takmičenja održat će se u Areni “Husejin Smajlović” i drugim objektima Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, nad čime je pokroviteljstvo preuzeo Grad Zenica.

“I ovaj put naišli smo na puno razumijevanje gradonačelnika i Gradske uprave. Zenica je srce Bosne i uvjerni smo da će ove igre biti jedne od najbolje organizovanih”, poručio je Zakir Alispahić, sekretar Općinske organizacije RVI Zenica.