Održana sjednica Izvršnog odbora NS ZDK

Ligaški dio takmičenja  u nogometnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona bliži se kraju. U cilju unapređenja kvaliteta takmičenja, Izvršni odbor je na današnjoj sjednici donio nekoliko odluka za narednu 2019./2020. sezonu.

Komisija za takmičenje utvrdila je prijedlog takmičenja za dječake i djevojčice starosne dobi od 7 do 10 godina. U cilju promocije nogometa u narednoj sezoni će se organizovati  turnir  u periodu oktobar-novembar kao pilot projekat, a naredne godine redovno takmičenje za pjetliće i cicibane. Igraće se u dvorani, a ekipe će biti grupisane po općinama: Visoko-Kakanj, Zenica, Maglaj-Žepče i Tešanj. Prema prijedlogu učestvovalo bi ukupno 27 klubova. Na zahtjeve klubova, Izvršni odbor je odobrio finansijsku pomoć od 1000 KM za klubove: Krivaja, Nemila, Novi Šeher, Pobjeda i Proleter.

Također, upućen je prijedlog višim nivoima da se obezbjedi dodatna pomoć Novom Šeheru i Proleteru, čiji su tereni uništeni u posljednjim poplavama. Usvojena je i odluka o obaveznom snimanju utakmica kantonalne lige za narednu sezonu, s tim da će NS ZDK participirati sa 50 % troškova snimanja. Danas je u članstvo primljen nogometni klub Sporting iz Zenice, koji će sa omladinskim selekcijama učestvovati u takmičenju.(Mirsad Pripoljac)