Zenica i zvanično domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjednik Odbojkaškog Saveza Alija Fatić, i direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Nedim Talić, potpisali su danas memorandum za organizaciju Evropskog prvenstva za odbojkašice do 20 godina.

„Prvi polufinalni turnir igra se u Osijeku, drugi polufinalni i kompletan finalni turnir igra se u Zenici. Zadovoljstvo je da će kroz tih 15 dana kroz Zenicu prodefilovati između 1.400 i 1.500 stranih gostiju“, kazao je Alija Fatić, predsjednik Saveza.
„Zenica je uistinu sportski grad. Ja ne znam da smo do sada ugostili odbojkašku reprezentaciju, ali i ovo je početak. Veoma sam sretan i zadovoljan što će se ovdje održati Evropsko prvenstvo, ali isto tako i što će privrednici imati indirektnu korist, a građani će moći vidjeti vrhunsku odbojku. Pozivam i mušku odbojkašku selekciju da kad god požele dođu ovdje i igraju svoje utakmice“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.
Svoje zadovoljstvo danas potpisanim memorandumom nije krio ni direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Nedim Talić.
„Želim da naglasim da će Gradska arena Husejin Smajlović u potpunosti biti spremna za ovakav međunarodni turnir. I drago mi je da ćemo nakon održavanja Davis cup turnira imati priliku da se pripremimo i za ovakvu međunarodnu manifestaciju“, kazao je Talić.
Evropsko prvenstvo za odbojkašice održat će se od 18. avgusta do 1. septembra 2020. godine.
Nakon ove svečanosti upriličeno je i potpisivanje sponzorskog ugovora. (Nedžad Glibo)