Održan sastanak premijera ZDK Mirze Ganića i predstavnika RTV Zenica

Delegacija Radio – televizije Zenica predvođena direktorom Nandinom Škrbićem, razgovarala je danas sa Mirzom Ganićem, premijerom Zeničko – dobojskog kantona.

U fokusu razgovora bila je dalja saradnja i medijska prezentacija rada Vlade ZDK, te adekvatnija podrška radu JP RTV Zenica od strane Vlade.
“Razgovarali smo o uspostavljanja kvalitetnije saradnje i unapređenja međusobnih odnosa, odnosno kako da Vlada Zeničko – dobojskog kantona nađe više medijskog prostora na platformama RTV Zenica, i naš dogovor je da idemo u tom pravcu. Razgovarali smo i o finansijskoj podršci, ali trenutno nema stavke koja se odnosi na finansiranje medija, ali smo razgovarali o ravnopravnijoj raspodjeli sredstava, ukoliko ih bude, da se ne stiče utisak da je bilo ko privilegovan, ali osnova razgovora je bila da gradimo dobre odnose na profesionalnom nivou, da prezentiramo sve ono što je dobro, kritikujemo što je loše, ali opet na zdravoj osnovi, jer nam je cilj profesionalna medij. Nama je važno da prenosite informacije iz ZDK, jer ja sam premijer kantona čiji su ravnopravni građani i građani Zenice. Sa moje strane, u narednom periodu će biti usmjerena podrška prema Radio – televiziji Zenica, ali nivo i oblik vidjet ćemo kako će se realizovati”, kazao je premijer Ganić.

“Prije svega drago mi je da smo konačno otvorili vrata u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Premijer Ganić je naglasio da ima želju da pokrene saradnju sa Radio – televizijom Zenica, ali i ostalim medijima, i nadam se da će biti tako”, kazao je Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica.
Direktor Škrbić je ekskluzivno istakao da su u proteklom periodu inicirali saradnju sa medijima sa područja kantona, i predložili premijeru da se ne formira kantonalna televizija, već da se iskoristi kompletna infrastruktura sa općinskim i gradskim televizijama, i da to bude praktično prekretnica za kantonalnu televiziju. (Nedžad Glibo)