Muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević primio predstavnike RTV Zenica

Muftija zenički, doc.dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević primio je danas u svom Uredu delegaciju RTV Zenica, predvođenu direktorom JP RTV Zenica Nandinom Škrbićem. Povod posjete je nedavni izbor uvaženog hafiza Dizdarevića na funkciju muftije zeničkog, na mandatni period 2019.-2024. godina.

U izuzetno prijatnoj i prijateljskoj atmosferi ovom prilikom razgovarano je o planovima i aktivnostima muftiluka zeničkog, te o projektima koje realizuje RTV Zenica. Muftija Dizdarević je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom Ramazanskog programa RTV Zenica, naglasivši da će naša kuća i u narednom periodu imati njegovu, i podršku muftiluka zeničkog, u pripremi i realizaciji novih vjerskih programskih sadržaja.

„Svakako da je naš cilj da osnažimo i ostvarimo još bolju saradnju u obostranom interesu. Moram priznati da ima pojedinih stvari sa kojima i nisam zadovoljan, a nastojat ćemo zajedničkim susretima i razmjenom ideja i to prevazići. Očekujem da RTV Zenica prati aktivnosti i programe koje organizuje naš muftiluk, a mi vam stojimo na raspolaganju, u okviru naših kapaciteta, da pomognemo u pripremi i realizaciji prigodnih vjerskih sadržaja, koji su svakako poželjni u vašem programu“, istakao je muftija zenički doc.dr.hfz Mevludin ef. Dizdarević.

Obostrana volja i želja za unapređenjem saradnje, potvrđena je dogovorom o direktnom prijenosu svečanog uručenja Murasele, odnosno zvaničnoj inauguraciji muftije zeničkog, koja će biti održana 24. maja, 2019. godine, uz prisustvo reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, i najviših autoriteta Islamske zajednice u BiH, a koju će imati priliku uživo ispratiti i gledaoci TV Zenica.

Direktor JP RTV Zenica, Nandino Škrbić, iskazao je zadovoljstvo što je dosadašanja saradnja ocjenjena pozitivnom, sa obostranom željom da se unaprijedi i poboljša.

„RTV Zenica pored prijenosa Murasele uveliko finalizira i pripreme za direktan prijenos Bajram namaza i specijalnog otvorenog Bajramskog programa. Govorili smo i o realizaciji novih zajedničkih projekata, o kojima će naši gledaoci biti na vrijeme obavješteni“, kazao je Škrbić.

Direktor Škrbić je ispred kolektiva RTV Zenica povodom izbora na funkciju muftije zeničkog, ovom prilikom hfz. Dizdareviću uručio i prigodan poklon, bakrorez Sultan Ahmedove – Čaršijske džamije.