Veoma dobar prvi ovogodišnji nastup SRK „Bosna“ Zenica na rafting Euro Cupu u Srbiji

Prvo rafting takmičenje u ovoj sezoni i to Euro Cup na kome je učestvovala muška seniorska ekipa  R-4 Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ iz Zenice realizovano je u Priboju (Srbija) na rijeci Lim.

Na ovom takmičenju, rafting ekipa SRK “Bosna” se takmičila u tri rafting discipline u veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa iz Srbije, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine  (ukupno 25 ekipa u muškoj konkurenciji i 7 ekipa u ženskoj konkurenciji.)

Prvog dana takmičenja na veoma lijepoj rijeci Lim rafteri su se takmičili u disciplinama slalom i sprint, na kome je ekipa SRK Bosna osvojila 4. mjesto u slalomu i isto tako 4. mjesto u sprintu.

Drugi dan takmičenja na rasporedu je bila disciplina spust i u veoma jakoj konkurenciji zenička ekipa je zadržala istu poziciju i završila takmičenje na 4.poziciji, što je veoma dobar rezultat imajući u vidu ekipe koje su u vrhu tabele u Evropi i težinu rijeke na kojoj je takmičenje realizovano.

SRK „Bosna“ Zenica, poslije ovog veoma jakog takmičenja, nastavlja sa pripremama za naredna, sa težištem na Evropsko prvenstvo koje je ove godine planirano u Banja Luci u julu 2019. godine.

Ovim putem najavljujemo i prijem novih mladih članova (kadeta i juniora do 20 godina) u SRK Bosnu u narednom periodu, i pozivamo sve zainteresovane koji žele da nauče veslati, roniti i druge vještine na vodi  da se prijave putem e-maila: srk.bosna@gmail.com ili na fb stranici SRK Bosna