Gradonačelnik Fuad Kasumović s novoizabranim ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je, u sjedištu Vlade ZDK, razgovarao s novoizabranim ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnelom Isakom.

Gradonačelnik Kasumović je čestitao Isaku na imenovanju i poželio mu uspješno obavljanje dužnosti ministra.

Također, upoznao je ministra Isaka o stanju u oblasti prostornog uređenja i komunalne infrastrukture u gradu Zenica, kao i aktuelnim projektima Gradske uprave koji se odnose na komunalnu infrastrukturu.

Glavne teme razgovora bile su Prostorni plan Grada Zenice, nastavak izgradnje vangradske dionice GGM-a i rekonstrukcija lokalne ceste Zenica-Babino-Arnauti.

Ministar Arnel Isak je iskazao spremnost Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK za poboljšanje i unaprjeđenje saradnje sa Gradom Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović potvrdio je da su ispunjeni uslovi za nastavak realizacije projekta izgradnje vangradske dionice GGM-a te rekonstrukciju ceste Babino-Arnauti.