Košarkaši Čelika pobjedom protiv Spartansa osigurali plasman u play off

Ekipa Čelika izborila je plasman u play off za prvaka A1 lige. Večeras je u okviru 22. kola u Areni „Husejin Smajlović“ pobjedila ekipu IBU Spartansa sa  111:77.

U zeničkom ligašu u najavi utakmice pribojavali su se gostiju. U prvom dijelu lige poraženi su u Živinicama sa 91:86, ali se strah pokazao potpuno neopravdanim. Izabranici trenera Armela Mujakovića odigrali su jednu od najboljih utakmica u drugom dijelu sezone. U prvih deset minuta dali su gostima do znanja ko je domaćin. Prva četvrtina završena je 35:15 za Čelik. Na veliki odmor ekipe su otišle sa rezultatom 55:41. U trećem periodu razigrani Keso upisao je 4 trojke u pet minuta igre, od ukupno pet koliko je postigao na utakmici. Treća dionica završena je sa ubjedljivih 83:59. U posljednjih deset minuta domaći su zadržali ritam igre i nisu dozvolili gostima da ublaže poraz. Priliku su dobili i igrači sa manjom minutažom, Zec i Fajković.

U posljednih 55 sekundi Fajković postiže dva poena za konačnih 111:77.

Kod Čelika najefikasniji bili su Dragolj sa 19, Keso sa 18 i Avdibegović sa 13  poena. Kod IBU Spartansa Korkutović je upisao 36 poena, dok je Livadić dodao 15.

U prvom kolu play offa Čelik gostuje kod Igmana.(Mirsad Pripoljac)