Zenica bila domaćin IX kantonalnog otvorenog takmičenja učenika muzike

Javne ustanove Osnovna i Srednja muzička škola Zenica, zajedno sa Udruženjem „Dječija nota“, organizovali su Deveto otvoreno kantonalno takmičenje učenika muzike.

Takmičenje je počelo koncertom kojeg su priredili učenici zeničkih muzičkih škola, a pored domaćina nastupili su učenici osnovnih i srednjih škola iz Travnika, Novog Travnika, Žepča i Maglaja.

Na takmičenju su se predstavili duvači, gitaristi, mladi harmonikaši, kao i hor Srednje muzičke škole, koji je bio i jedini prijavljeni hor za takmičenje.

Prvo mjesto kod gitarista iz I i II  kategorije osvojio je Andrija Spajić sa 94 boda, odnosno 87,66. Prvo mjesto iz I kategorije duvača (truba) osvojila je Edina Krkić sa 93, 25 bodova, i saksofon, Dino Pojskić – 99,66 bodova.

Također, iz I kategorije duvača ravnopravno prvo mjesto podjelili su Petra Jurić, Ilma Omerčević i Merima Semić. U trećoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Nejra Hrnjić.

U kategoriji harmonikaši II kategorija, prvo mjesto podjelili su Nerman Kamerić i Asmir Kopčić, dok su u kategoriji pet, prva mjesta podjelili Mihael Baškard i Safet Tahirović.

Po završetku takmičarskog dijela upriličen je svečani koncert na kojem su učestvovali nagrađeni takmičari. Organizatori se nadaju da će se tradicija organizacije takmičenja i nastaviti, uz učešće većeg broja učenika. (Mehida Spahić)