Nova premijera u BNP – “Talas hladnog vremena”

Predstava „Talas hladnog vremena“ biće premijerno odigrana sutra u Bosanskom narodnom pozorištu, a koju je pripremila dječija, omladinska i lutkarska scena.

„Talas hladnog vremena govori o tišini koja je zavladala na selima, govori o pretvaranju u materijalno svega onoga što možemo naći na farmi, od proizvoda do životinja. Prije dvadesetak godina naša imanja su bila jako živa, u gradovima na igralištima su se mogle čuti dječije pjesmice, sada više nema ništa od toga“, kaže Miroljub Mijatović, rukovodilac dječije, omladinske i lutkarske scene i dodaje da ova predstava govori o povratku u zagrljaj, razgovor i toplu ljudsku riječ.

Likovi u predstavi govore, igraju, plešu i pjevaju, što uloge čini posebno zahtjevnim, smara Ermina Nišić koja u predstavi igra Beti. „Svima preporučujem da pogledaju predstavu. „Ova predstava je pogled na trenutnu situaciju, ne samo na selu, nego i u gradu. Previše je otuđenosti, previše je povučenosti u sebe. Ne moramo vraćati tradiciju, ali bar možemo djeliće uvući u sebe i sigurna sam da ćemo se bolje osjećati“, kazala je Nišić.

Ulogu Beti u predstavi igra Ermina Nišić, Bob je Adem Smailhodžić, Tomos Trikmen je Anđela Ilić, dok Holi igra mlada Adna Hasanić. Režiju predstave potpisuje Miroljub Mijatović. (Nedžad Glibo)