FOTO: RTV Zenica u protekla dva dana emitovala više od 15 sati programa uživo

RTV Zenica ispisala je nove stranice historije u svome radu, postavljajući još više standarde u vlastitoj audio i vizuelnoj produkciji.

Po prvi puta, u samo dva dana, prateći događaje od izuzetnog značaja za grad Zenicu i njene stanovnike, emitovali smo skoro 15 sati živog programa, šaljući prekrasne slike našeg grada i svečarske atmosfere koja je vladala, u najudaljenije kutke svijeta.

Kao i uvijek do sada, vrijedna ekipa RTV Zenica je još jednom prevazišla čak i svoje objektivne mogućnosti, nedostatak kvalitetne i moderne opreme za posljedicu je donosilo manje tehničke probleme, koje nam gledaci nisu zamjerili, cijeneći napore, entuzijazam i želju koju smo pokazali, a sve s ciljem da kao jedini javni lokalni medijski servis našim vjernim gledaocima obezbjedimo “iz prve ruke” uvid u sve ono što se dešavalo protekla dva dana. I sve to u uslovima kada razne interesne grupe i pojedinci, na sve moguće načine pokušavaju obezvrijediti naš rad, narušiti ugled, i u javnosti stvoriti sasvim pogrešnu sliku o radu ove kuće, koja je bezbroj puta do sada pokazala da radi samo u službi građana. Da nisu uspjeli u svojim namjerama, svjedoče i brojne pohvale koje nam stižu sa svih strana, ne samo od građana, nego od kolega sa drugih medija, od institucija, pojedinaca, i vodećih ljudi Grada i Vijeća, i na tome im kolektiv RTV Zenica zahvaljuje.

Posjetit ćemo da smo tokom dva dana emitovali specijalni otvoreni program u povodu Dana Zenice, sa brojnim gostima i drugim pripremljenim sadržajima, zatim smo uživo prenosili Svečanu akademiju, te direktno iz Gradske arene “Husejin Smajlović” program obilježavanja 10. godišnjice zeničkog hrama sporta. Dio svečanog TV programa posvećenog rođendanu Grada bila je i emisija na Radio Zenici uz kontakte sa slušaocima, a sve je krunisano živim prijenosom koncerta Sandre Bagarić i vatrometom. Dan kasnije smo po prvi puta u historiji u domove naših sugrađana prenijeli Čimburijadu, kroz trosatni program uživo, kroz koji su prošli brojni gosti, iz našeg grada, ali i drugih gradove BiH i inostranstva. Zahvaljujući poslovnim partnerima i sponzorima, brojnim nagradama darovali smo i naše sugrađane i gledaoce, kako u programima RTV Zenica, tako i na portalu Zenicainfo.ba.

Vama dragi gledaoci, slušaoci i čitaoci, kolektiv RTV Zenica još jednom na ovaj način zahvaljuje za ukazanu pažnju i povjerenje, uz poziv da i dalje budete uz platforme jedinog zeničkog javnog medijskog servisa.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija nastalih tokom priprema i realizacije navedenih živih programa: