Akademija i Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Zenice

U okviru programa obilježavanja 20. marta, Dana Zenice, sutra ( srijeda) će biti održana Akademija i Svečana sjednica Gradskog vijeća Zenica.

Program će biti održan na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta, a počinje u 12:00 sati. Protokolom je predviđeno obraćanje predsjedavajućeg Gradskog vijeća Gorana Bulajića, te gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. Program Akademije vodit će Sandra Bagarić i Tarik Filipović, a vrata BNP-a otvorena su za sve posjetioce.

Na žalost, po prvi put u posljednjih 26 godina neće biti dodjeljena javna priznanja, jer Vijeće do danas nije potvrdilo i usvojilo odluku Ocjenjivačkog suda. Nakon Akademije, u foajeu BNP-a, bit će otvorena likovna izložba djece zeničkih vrtića pod nazivom “Zenica u dječijem oku”.

Nakon oficijelnog u BNP-u, program se nastavlja svečanim defileom ulicama grada do Arene “Husejin Smajlović”, gdje će biti organizovan svečani program u povodu 10. godišnjice Arene. Kruna sutrašnjih događaja je koncert Sandre Bagarić, koji će biti održan u Bosanskom narodnom pozorištu od 19:00 sati. Kompletan program bit će zatvoren rođendanskim vatrometom u 20:00 sati.