U Zenici sa nestrpljenjem očekuju promociju knjige Tomislava Poljaka

Tomislav Poljak

Zeničanin Tomislav Poljak, koji sa porodicom od prije rata živi u Luisiani, SAD, inače strastveni zaljubljenik u svoj grad Zenicu, napisao je toplu knjigu novela pod radnim naslovom “Tri moje ljubavi”, o voljenom gradu Zenici, o tenisu, koji je obilježio njegov i život njegove američke porodice, prije svega sinova Denisa i Davora, koji su kao i Tomislav napravii sjajnu tensku karijeru, a njih dvojica su 1993. godine nastupili pod zastavom BiH na Univerzijadi u Americi – i treća ljubav Tomislava Poljaka, Bosanca od glave do pete, sa Američkim pasošom i adresom, je metalurgija.

Tomislav Poljak je kao diplomirani inženjer, čitav svoj radni vijek proveo u zeničkoj Željezari, za koju ga, kako sam kaže, vežu divne uspomene.

Promociju knjige “Tri moje ljubavi” će u julu ove godine organizovati zenička marketinška agencija Paneta Škrbića. Tomo, dobro nam došao u Zenicu! Jedva čekamo da vidimo i pročitamo tvoju knjigu o ljubavi, koja je u stvari, kako sam kažeš, jedan karakterističan film, veoma uzbudljiva knjiga, puna zapleta, teških trenutaka i situacija, ali prije svega uspjeha u savladavanju prepreka jedne bosansko-američke porodice na putu do cilja i ostvarenja američkog sna, porodice koja je napravila sjajnu karijeru u SAD-u, poručuju zeničani koji ga znaju i vole.