Počela rekonstrukcija dionice Čajdraš-Lokvine

Prema već ranije potpisanom sporazumu između Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona i kompanije Almy Trasnport, danas je počela rekonstruckija dionice Čajdraš-Lokvine na regionalnoj cesti R413a.

Ugovor vrijedan jedan milion maraka potpisan je u novembru 2018. godine, a gradit će se cesta široka šest metara.

“Rekonstrukciju sljedeće dionice, okvirno u dužini najmanje dva kilometra, ugovorit ćemo naredne godine i izdvojiti minimalno jedan milion maraka. Plan je da nećemo stati dok ne dođemo do Ovnaka, gdje završava ova cesta koja je duga devet kilometara”, kazao je Refik Zeković, direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona.

Kako su rekli izvođači radovi, probleme su imali sa vodovodnom i kanalizacijom mrežom, ali su se uspjeli dogovoriti sa čelnim ljudima Grada Zenice, obzirom da je to njihova nadležnost.

Jasmin Kalabić, direktor Almy Transporta, pozvao je građane na strpljenje tokom izvođenja radova, s obzirom da će zbog uslova i konfiguracije terena saobraćaj biti otežan.

Iz Kantonalne direkcije za ceste mole mještane naselja da daju sagalasnost jer će pojedine privatne parcele ući u cestovni pojas radi rekonstrukcije. (D.S.)