Grad Zenica će uložiti reviziju na odluku suda o vodnim naknadama

Grad Zenica će uložiti reviziju Vrhovnom sudu protiv odluke drugostepenog Kantonalnog suda u Zenici, kojom se odbija tužba Grada Zenice protiv ZDK vezana za vodne naknade, potvrdio je danas u izjavi za RTV Zenica Zlatko Osmanović, gradski pravobranilac u Zenici.

Kantonalni sud u Zenici presudom od 31. januara ove godine, potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Zenici od 14. novembra 2018. godine, kojom je tužba Grada Zenice vezana za vodne naknade protiv ZDK, sa zahtjevom za isplatu odštete od 882.000 KM sa zateznom kamatom, u cjelosti odbačena.

– Smatram da smo mi u potpunosti u pravu, kazao je Osmanović, podsjetivši da je Gradu po osnovu vodnih naknada opredjeljen pomenuti iznos.

“Dali smo projekte od  interesa za Grad, ali nam je ZDK nametnuo jedan program bez našeg pristanka, a radi se o regulaciji dijela korita rijele Bistričak, vrijedan 350.000 maraka”, – podsjeća Osmanović.

Zlatko Osmanović

Gradsko pravobranilaštvo Zenica, kao zastupnik Grada Zenice, podnijelo je u martu prošle godine tužbu protiv ZDK, radi isplate iznosa od 882.000 KM, smatrajući da je za navedeni iznos Grad oštećen prilikom raspodjele sredstava vodnih naknada za 2017. godinu. (Š.Babić)