KSO “Bosna” Zenica: Turnir u sjedećoj odbojci povodom Dana nezavisnosti BiH

Klub sjedeće odbojke “Bosna” iz Zenice i ove godine organizator je turnira u sjedećoj odbojci povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Turnir će se održati 2. i 3. marta u Areni “Husejin Smajlović”. Predstavnici kluba danas su posjetili gradonačelnika Fuada Kasumovića, uručili mu zahvalnicu za podršku u radu, te dogovorili detalje oko predstojećeg turnira. “Gradska uprava je opredijelila dovoljno sredstava za pomoć svim klubovima. Ovo je jedan od tih klubova. Mi ćemo i dalje pomagati sve sportove pa i ovaj klub, ali također i sve turnire koji imaju međunarodni karakter”, – kazao je Kasumović.

“Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku što su nam omogućili fantastične uslove za održavanje turnira. Trenutno u našoj zemlji ima jak turnir i mi se trudimo da ovdje u Zenici napravimo isto tako dobar i jak turnir”, – kazao je Omer Pojskić, predsjednik kluba.

Na turniru će nastupiti sedam bh. ekipa, te reprezentacije Hrvatske i Crne Gore. Generalni pokrovitelj turnira je Grad Zenica, a medijski partner je Radio-televizija Zenica. Ulaz na sve utakmice biće slobodan, a iz kluba Bosna su pozvali sve sugrađane da dođu u što većem broju. (N.Glibo)