Telemach postao generalni sponzor Košarkaškog saveza BiH

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i kompanija “Telemach” potpisali su danas u Zenici ugovor kojim je ova kompanija postala generalni sponzor naše reprezentacije.

Ugovor su potpisali predsjednik KS BiH Mirza Teletović, te generalni direktor kompanije Telemach BiH Admir Drinić.

Proslavljeni bh. košarkaš i predsjednik Saveza, Mirza Teletović, naglasio je ovom prilikom da će ugovor sa “Telemachom” dodatno doprinijeti stabilizaciji stanja u Savezu, ali i u značajnoj mjeri olakšati realizaciju zacrtanih aktivnosti.

“Telemach je dokazani prijatelj sporta o čemu svjedoče slični ugovori koje imaju sa brojnim sportskim kolektivima, a izdvojio bih onaj koji imaju sa košarkaškom selekcijom Slovenije, aktuelnim evropskim prvakom. To je njihovo zajedničko partnerstvo, a naša je čast i zadovoljstvo što imamo jednu ovakvu kompaniju uz nas. Čast nam je što možemo ići dalje s njima”, – istakao je predsjednik KSBiH.

Generalni direktor Telemacha, Admir Drinić, podsjetio je prisutne da je saradnja sa KSBiH počela prije nepune dvije godine, kada je reprezentacija do 16 godina Bosne i Hercegovine osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Ova saradnja je potpisivanjem današnjeg ugovora podignuta na još veću razinu, naglašava Drinić.

“Tada smo postali sponzori muške juniorske reprezentacije BiH, a danas smo ponosni da imamo snage iznijeti i ovaj novi projekt, i podržati sve košarkaške selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da će ovi mladi momci vratiti bh. košarku tamo gdje ona pripada”, kazao je Drinić te se zahvalio ljudima iz KSBiH na povjerenju.