KBZ putem javno-privatnog partnerstva realizuje projekat interventne kardiologije

Zenicainfo.ba

Danas je u Zenici upriličeno potpisivanje ugovor za projekat “Interventna kardiologija JU Kantonalne Bolnice Zenica” koji je prvi finalizirani javno-privatni partnerski projekat od preko 50 identifikovanih u Katalogu potencijalnih u ZDK.

Ugovor za projekat “Interventna kardiologija JU Kantonalne bolnice Zenica” potpisali su  direktor, Rasim Skomorac u ime javnog partnera i generalni direktor D. Med Healthcare Sven-Axel Krentorz u ime privatnog partnera. Građani će pristup i ovoj usluzi ostvarivati pod istim uslovima kao u drugim javnim zdravstvenim uslugama sa zdravstvenom knjižicom.

Kako je rečeno na današnjem potpisivanju, privatni partner izgradit će, opremati, održavati i upravljati novim objektom u krugu bolnice, te će ovaj funkcionalni objekat i poslovanje po isteku ugovornog roka od 27 god, predati Kantonalnoj bolnici Zenica.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Zeničko-dobojskog kantona, koji je kazao da je ovo način da se javno i privatno partnerstvo može koristiti u smislu stvaranja uslova za pružanje servisa i usluga građaima s jedne strane, a s druge strane je i idealna prilika da se pozovu investitori da ulažu u Zeničko-dobojski kanton.

Izgradnja i opremanje Interventne kardiologije JU Kantonalna bolnica Zenica planirana je u toku ove godine, a useljenje i početak rada početkom 2020. godine. Kantonalna bolnica Zenica uradila je potrebne pripremne radnje, tako da bi realizacija projekta trebala otpočeti na proljeće. (D.S.)

 

Zenicainfo.ba
Zenicainfo.ba