Održana sjednica Saveza udruženja uzgajivača golubova pismonoša BiH

Sjednica Saveza udruženja uzgajivača golubova pismonoša BiH održana je jučer u Zenici. Delegati iz više gradova sa prostora Federacije BiH ukazali su na potrebu veće podrške sa državnog nivoa te izrazili zadovoljstvo što je njihovo pregalaštvo prepoznato na međunarodnom nivou.

Jučerašnji sastanak Saveza udruženja uzgajivača golubova pismonoša sazvan je radi razmatranja predstojeće takmičarske sezone te izmjena i dopuna takmičarskog pravilnika.

Enes Arapović, predsjednik Kluba uzgajivača golubova pismonoša „Zmaj od Bosne“ iz Gradačca kaže kako ih sve u Savezu raduje priznanje koje su dobili od svjetske organizacije FCI koja im je ove godine dodijelila organizaciju Kongresa Srednje evropske inicijative.

“U Sarajevu će se okupiti predstavnici 25 država i tu ćemo se založiti da region Srednje Evrope ima nastupe na internacionalnom nivou u disciplini maraton letova koji se održavaju svake godine”, kaže Enes Arapović.

“Savez u cjelini i klubovi koji ga čine, mala su i neprofitna organizacija koja treba nove članove, sponzore i donatore”, ističe Arapović.

Ono što nude su dobri rezultati na takmičenjima. Ove su godine bili na Olimpijadi u Poznanu u Poljskoj gdje su ostvarili dobar utisak.

“Klubovi koji okupljaju uzgajivače golubova ne traže mnogo, ali očekuju pomoć od sportskih saveza, turističkih zajednica te različitih nivoa državne vlasti”, poručeno je sa jučerašnjeg sastanka u Zenici. (D. Travar)