Ubjedljiva pobjeda futsal reprezentacije BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Zenici Švajcarsku sa 7:1 u susretu prvog kola grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do prednosti dolazi u 5’. Golman Stanislav Galić je dobacio loptu na protivnički šesterac do Nermina Kahvedžića koji postiže pogodak za 1:0.
Na isti način uzvratili su Švajcarci u 10’. Noel Charrier je asistirao Evangelosu Marcoyannakisu za 1:1. Marijo Aladžić je u 12’ dodao loptu na dva metra od protivničkog gola Kahvedžiću koji petom po drugi put šalje loptu iza leđa Charriera.
Treći gol reprezentacija BiH postiže u 17’. Kapiten Anel Radmilović iz auta sa lijeve strane šalje loptu za Josipa Boškovića koji sa oko sedam metara iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao protivničkog gola.
Osim ta tri gola, bh. tim je imao inicijativu tokom čitavog prvog poluvremena što se vidi i iz odnosa u šutevima, 22:9 u korist Bosne i Hercegovine.
U prvoj minuti nastavka Radmilović prolazi po desnoj strani i šalje loptu na suprotnu stativu ka Kahvedžiću koji postiže svoj treći pogodak za 4:1.
Gosti su nastavili da napadaju sa golman-igračem, što je iskoristio bh. čuvar mreže Galić koji u 27’ preko cijelog terena pogađa nebranjeni gol Švajcaraca.
Šesti pogodak postigao je kapiten Radmilović u 31’ kada je natrčao na odbijenu loptu i sa pet metara je poslao u mrežu. Bilal Jelić u 37’ prolazi po desnoj strani i šutira precizno za konačnih 7:1.
Sutra od 20:00 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici protivnik reprezentaciji BiH biće Škotska.
Bosna i Hercegovina-Švajcarska 7:1 (3:1)
Gradska arena “Husejin Smajlović”, Zenica.
Sudije: Alejandro Martinez Flores (Španija), Maksim Dzeikala (Bjelorusija),Vlad Nicolae Clobanu (Rumunija).
Golovi: 1:0 Kahvedžić (04:12), 1:1 Marcoyannakis (09:39), 2:1 Kahvedžić (11:18), 3:1 Bošković (16:45), 4:1 Kahvedžić (20:15), 5:1 Galić (26:13), 6:1 Radmilović (30:34), 7:1 Jelić (36:58).
Žuti kartoni: Almeida (Švajcarska).
Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Dejan Pavlović, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Darko Milanović, Andrijano Dujmović, Elmin Prošić, Amel Handžić, Srđan Ivanković, Mirko Hrkać, Josip Bošković, Darko Raguž, Bilal Jelić. Selektor: Ivo Krezo.
Švajcarska: Noel Charrier, Sabaudin Ljamalari, Evangelos Marcoyannakis, Fabio Santona, Gabriel Buckson, Thierry Huber, Fabian Sangines, Elia Walty, Luiz Felipe Farias De Almeida, Claudio Fernandes, Abdelkarim Seddiq, Alessandro Facchinetti, Dylan Malta Barreira, Jarik Huber. Selektor: Joao Alexandre Nunes Freitas Pinto.
N/FSBiH