Biznis info: Predstavljamo ZU “Zeni-lijek”, jedan od vodećih apotekarskih lanaca u BiH

Zdravstvena ustanova „Zeni-lijek“ utemeljena je 2000. Godine, kao dio vlastite distributivne mreže Grupacije Zefarm. Sa godinama su stasali u prepoznatljiv lanac, sa ukupno 21 apotekom u Zeničko-dobojskom i Sarajevskom kantonu.

Predsjednik Upravnog odbora apoteka „Zeni-lijek“, Edis Šačirović, ističe da je osnovni zadatak preduzeća opskrba građana lijekovima na recept, OTC preparatima, medicinskim proizvodima, homeopatskim, dijetetskim i kozmetičkim preparatima, te magistralnim i pripravcima koje proizvode u vlastitom galenskom laboratoriju. Ukupno upošljavaju 72 radnika, a ono sa čime se najviše ponose jeste program stipendiranja mladih ljudi.

Kontinuiranim rastom i razvojem, kaže Šačirović, „Zeni-lijek“ je postao jedan od vodećih apotekarskih lanaca, prepoznatljiv po stručnosti i uslužnosti kadra, te vođen po najvišim standardima farmaceutske struke. Uspjeh preduzeća se temelji na prepoznavanju potreba tržišta i pružanju zdravstvenih usluga kroz individualan pristup pacijentu, temeljen na pažnji i razumijevanju.

„Zeni-lijek“ trenutno raspolaže sa 21 apotekom, od čega 3 na području Sarajevskog, a 18 na području Zeničko-dobojskog kantona.(R.Š.)