Okončana javna rasprava o Nacrtu Programa rada Gradskog vijeća Zenica

U proteklih mjesec dana trajala je javna rasprava o Nacrtu Programa rada Gradskog vijeća Zenica.

U resornoj službi u toku je analiza prispjelih primjedbi, prijedloga i sugestija, pri čemu bi Prijedlog ovog dokumenta mogao biti na razmatranju na februarskoj sjednici. Za javnu raspravu po Nacrtu Programa rada Gradskog vijeća Zenica iskazan je relativno slab odziv, ističe predsjedavajući Vijeća, Goran Bulajić. Svoje primjedbe, sugestije i prijedloge, osim stručnih službi i gradonačelnika, dostavile su i neke političke stranke. Program rada sadrži uobičajene oblasti, ali i neke nove.

Radi se o normativno pravnim aktima koji se tiču analite rada javnih preduzeća i ustanova, kao i analizi utroška sredstava u oblastima putne infrastrukture i poljoprivrednih projekata. Ove godine veći akcenat bit će na poboljšanju transparentnosti rada Gradskog vijeća i stručne službe, što će biti vidljivo objavom registra pitanja i inicijativa,odnosno e-registra na web stranici Grada”, – kaže Bulajić.

Ključni dokumenti, regulacioni planovi, koji su nedavno izazvali veliku pažnju javnosti, kako kaže, Bulajić, neće uskoro biti ponovo na razmatranju.

Prema trenutnim procjenama, Prijedlog programa rada Gradskog vijeća Zenica bit će razmatran na prvoj narednoj sjednici,vjerovatno početkom februara. (Š.Babić)