“Pješačenjem do zdravlja”: U subotu tradicionalni pješački pohod do Smetova

Enver Beganović, predsjednik Planinarskog društva „Željezara Zenica“, gostujući u današnjem izdanju emisije Popodne sa Vama u programu TV Zenica, najavio je  manifestaciju „Pješačenjem do zdravlja“, tradicionalni pješački pohod do Smetova, omiljenog izletišta Zeničana.

Organizatori očekuju da će im se i ove godine pridružiti brojni građani, učenici, studenti, ljubitelji prirode, te članovi udruženja i sportskih klubova, na pješačenju dugom preko osam kilometara, pod sloganom „Svi na Smetove!Svi na snijeg!“.

Pohod će biti održan u subotu, 19. januara, polazak je planiran u 8:30 sati, ispred tržnog centra „Džananović“, a na Smetovima je za sve učesnike obezbjeđen topli napitak i ručak. Pored toga, uz neizostavno druženje i skijanje, bit će organizovano i noćno sankanje, te brojne druge aktivnosti na snijegu.

„Očekujemo i ove godine veliki broj učesnika, ne samo iz Zenice, nego i iz drugih gradova BiH i regije, s obzirom da imamo najave dolaska brojnih planinara, članova društava iz naše i susjednih država, a mi ćemo se potruditi da im vrijeme na Smetovima učinimo zabavnim“, – istakao je Beganović.

Pokrovitelj manifestacije „Pješačenjem do zdravlja“ je Gradska uprava Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović.