Kasumović u Četvrtkom javno: Građani na izborima kaznili partije koje rade protiv Zenice

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, na polovini je mandata. Povodom toga, u emisiji „Četvrtkom javno“, otvoreno je govorio o urađenom u protekloj, te planovima koje ima za ovu godinu.

Prečišćavanje otpadnih voda, grijanje, poticaj privrednicima, Zenicatrans, samo su neke od tema i projekata koji su obilježili dosadašnji mandat prvog čovjeka Grada Zenica.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, određeni projekti su završeni ili se privode kraju, a za aktuelnu problematiku oko JKP “Zenicatrans – Prevoz putnika“ rekao je da je povoljna okolnost za spas preduzeća nedavno dobijena licenca za obavljanje javnog prijevoza.

Grad Zenica je u prošloj godini dobio BFC certifikat, te se zvanično pridružio gradovima s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.

„Nikada u historiji Zenica nije imala BFC certifikat, i malo je gradova koji to imaju. To vam znači da smo poduzeli sve mjere za razvoj privrede i privlačenje investicija, te da smo prema potencijalnim investitorima prijateljski nastrojeni“, – kazao je Kasumović.

Kasumović ističe da mu u vođenju grada pomažu izuzetno mladi i sposobni ljudi, i da se stvara jedan kostur koji će promijeniti Grad Zenicu.

O transparentnosti i regularnosti u radu Gradske uprave gradonačelnik je istakao: „Otkada sam došao nijedan tender u ovom gradu nije propao, jer nikome ništa ne štimamo. To radi posebna ekipa ljudi, veoma mlada koja zna svoj posao“.

Za dalji rad Vijeća i svih gradskih vijećnika u 2019. godini, Kasumović se nada da će biti bolje, te da su građani Zenice na prošlim izborima kaznili sve partije koje su bile protiv razvoja ovog grada. (Suana Hukić)