Rukometaši Čelika počeli pripreme za proljetni dio prvenstva

Večerašnjom prozivkom igrača i predstavljanjem pojačanja, rukometaši Čelika započeli su pripreme za drugi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH.

Prvi dio ekipa Čelika završila je na četvrtom mjestu, sa omjerom osam pobjeda i tri poraza. Kako bi u nastavku popravili plasman, uprava na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem, imenovala je novog trenera, Nermina Gušića i tri nova igrača.

„Mi smo se u pauzi konsolidovali. Uspjeli smo zadržati sve igrače, vratili smo iz Čelik Juniora Ekrema Kobilicu i Muamera Kaljića, te angažirali Ivu Miškovića iz Han Bile kod Viteza, koji je igrao za Rudar iz Labina. Cilj nam je osvajanje trećeg mjesta na tabeli. Osnovni cilj je izboriti mjesto koje će nam osigurati plasman u jedinstvenu Drugu ligu,“ – izjavio je na pres-konferenciji predsjednik kluba Pane Škrbić.

„Kompletne ćemo pripreme odraditi u gradu, jer ovdje imamo sve potrebne uslove „ – kazao je trener Nermin Gušić.

Čelik će u drugi dio sezone ući s 22 igrača, a novi kapiten je golman Rijad Polić, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju da predvodi ekipu.

Također, na press konferenciji predsjednik Škrbić je najavio u ovoj godini organizaciju Memorijalnog turnira Zaim Kobilica, koji će biti najkvalitetniji do sada. Naglasio je i da očekuje bolju podršku Gradske uprave. (M. Pripoljac)