Promocija knjige “Huzur”, Martine Mlinarević Sopta

U prepunom Multiplexu Ekran večeras je promociju svoje knjige održala Martina Mlinarević, kolumnistica i književnica iz Hercegovine, dama koja je krajem prošle godine, osvanuvši u toplesu poslije opreacije dojke, na naslovnici poznatog bh.sedmičnog časopisa, uzburkala javnost u državi i regionu.

Mlinarević je o svojim stavovima prema sistemu, politici, porodici i zdravlju do sada uglavnom objavljivala kolumne, ali je većinu svojih emocija uobličila u 40-ak priča svoje najnovije zbirke pod nazivom “Huzur”. Kako sama autorica kaže huzur predstavlja “mir u svim dimenzijama ljudskog života”. Turcizmi su joj u djelima vrlo česti, kao i britak jezik, nerijetko obogaćen žargonima koji plijene publiku. Tako je bilo i večeras u zeničkom Multiplexu, gdje je, uglavnom žensku publiku oduševila iskrenim stavovima o svojoj bolesti.

Portparol Multiplexa, Mirza Begović. je moderirao promocijom, a gošća je bila zenička blogerica Hana Sokolović. Martinin vedar duh i otvorenost su prouzrokovali odličnu interakciju s publikom, u kojoj su bile žene svih profila od političarki, umjetnica, radnica, domaćica… (A.Huskić)