Za liječenje Danina Ljutvijevića u sklopu zimskog festivala prikupljeno 2.466 KM

Humanitarna akcija za Danina Ljutvijevića u sklopu Cabaret Winter Festa završena je s prikupljenih 2.466 KM koje će biti uručene porodici.

Petogodišnjem Daninu dijagnosticirane su psihomotorne smetnje na mozgu, zbog čega je potrebno hitno otkriti njihov uzrok, a za pretrage je njegovoj porodici potrebno blizu 12.000 KM.

Porodica je ranije uspjela prikupiti blizu 4.000 KM, a u sklopu akcije Cabaret Winter Festa, prodajom kolačića i čajeva u Studengradu te slika u Cabaret klubu, prikupljeno je ukupno 2.466 KM koje će biti uručene porodici Ljutvijević.

Organizatori akcije, braća Ivan i Andrija Petrović, kazali su kako svake godine u sklopu neprofitnog festivala organizuju i humanitarne akcije za sugrađane, a da su ove godine sredstva odlučili usmjeriti za Danina koji zaslužuje sretan život.

Daninu je preporučen pregled na klinici u Turskoj za što je potrebno prikupiti 12.000 KM. Inače, aparat “Tesla”, kojim će pregled biti izvršen, a koji slovi za najbolji aparat na svijetu, ima još samo Amerika.

Akcija traje i dalje, a svi koji žele pomoći Daninu svoja sredstva mogu donirati lično u Cabaret klubu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ili kontaktirati Cabaret za detalje na broj +387 32 246 246.

izvor Klix