U odličnoj utakmici Sloboda nanijela prvi poraz Čelik junioru

Ekipa Škole rukometa Čelik junior doživjela je prvi poraz u ligi. Večeras je u dvorani Bilmišće, u odličnoj rukometnoj predstavi pred oko 500 gledalaca, izgubila od Slobode iz Tuzle sa 25:29. Poluvrijeme je bilo 12:10 za domaćina.

I pored poraza ekipi trenera Vladimira Zeljke nema se šta prigovoriti. Igrali su srcem i prikazali su odličan rukomet. U finiši susreta sagorili su u žaru borbe. Napravili se nekoliko grešaka u napadu što su gosti iskoristili.

Domaćin je bolje otvorio susret. Imao je rezultat od 6:1. Nakon 7:2 gosti su zaigrali bolje i na odmor se otišlo sa 12:10 za Čelik junior.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom gol za gol. Sloboda je prvi put povela golom Kadića u 37 minuti za 15:16.

Pet minuta prije kraja bilo je neriješeno 25:25. Domaći rukometaši u finišu prave tri greške koje su ih koštale poraza. Za Slobodu su u finišu pogađali Kadić, Hamzić i Jusufović, za konačnih 25:29.

Kod Slobode Kadić je postigao 7, a Torlaković i Skopljak po 6 golova. Kod ekipe Čelik junior Amar Kobilica je upisao je 5, Ekrem Kobilica , Grabus i Bajramović postigli su po 4 gola.

Odlična rukometna predstava u kojoj sve čestitke idu na adresu Škole rukometa Čelik junior, Slobode i publike koja je cijelovrijeme utakmice bodrila domaćina.(M.Pripoljac)