Smanjena vidljivost, vozači oprez

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-16.1 Klašnice-Prnjavor u mjestu Lišnja, saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja.

Magla se zadržala u višim predjelima u centralnim i istočnim krajevima, pa  vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Minerski radovi izvode se danas od  12 do 17 sati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (na dionici Poljice-Gavrići). U ovom terminu mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja

Danas počinju radovi na sanaciji mosta na Komaru, na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Travnik. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok  putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Povodom puštanja u rad novoizgrađenog objekta na rijeci Vrbas, MHE „Bočac 2“, sutra (04.10.) u vremenu od 09 do 12 sati doći će do obustave saobraćaja za sva vozila na magistralnom putu  M-16 Karanovac-Crna Rijeka.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor