Pojačava se RK Čelik

Na sjednici Upravni odbor RK Čelika je konstatovao da niko od dosadašnjih igrača kluba nije zatražio ispisnicu, tako da svi mladi igrači iz prethodne prvenstvene sezone ostaju na raspolaganju stručnom štabu Čelika.

Istovremeno, Upravni odbor kluba je potvrdio i dolazak nova četiri igrača: Riad Polić i Haris Muhić Kire – golmani (oba dolaze iz RK Krivaja, Zavidovići), desni bek i krilo, ljevak Jasmin Omerović je u Čelik došao iz RK Maglaja, a Eldar Mehić, koji igra na pozicijama lijevo krilo i srednji bek, takođe je iz zavidovićke Krivaje.

Interesatno je da su i Polić i Mehić već nastupali za RK Čelik i povratnici su iz RK Krivaje. Muhić i Mehić su mladi igrači koji će studirati u Zenici, a i bivši su članovi U19 i U20 reprezentacije BiH. Takođe, Haris Muhić Kire je 2014. godine proglašen i najboljim golmanom u BiH.

Upravni odbor RK Čelika je imenovao stručni štab kluba koji će tim voditi u narednom prvenstvu. Profesor Seldin Rizvanović ostaje glavni trener zeničkih crveno-crnih, a njegov pomoćnik je Nermin Gušić Bili, bivši dugogodišnji član RK Čelika i više drugih klubova, te rukometni trener sa iskustvom. Od naredne sezone on će raditi za prvi tim, ali i sa mladim selekcijama. (izvor: RK Čelik)