FOTO+VIDEO: “Kum” i “Leeloo's tune” u izvedbi filharmonije na otvorenom

Jedinstven koncertni događaj poklonio je večeras Zeničanima Kamerni simfonijski orkestar.

Temama iz svijeta filma, filharmonija je ispunila ambijent Gradskog parka, u kojem se okupilo nekoliko stotina ljubitelja klasične muzike i znatiželjnika koji su tako nešto u Zenici vidjeli prvi put.

U okviru koncerta „Muzika raspoloženja“, maestralno izvedene teme iz kultnih filmskih ostvarenja, „Feather theme“ iz „Forrest Gump-a“, „Leeloo's tune“ iz Petog elementa, teme iz Kuma, iz Misije nemoguće, Džejmsa Bonda…, oduševile su publiku okupljenu oko improvizovane bine na rubu nekadašnjeg gradskog ribnjaka. Koncert je trajao nešto više od sat vremena. Cijeli koncert moći ćete uskoro pogledati i u programu Televizije Zenica.

Kamerni u Gradskom parku

Tema "Kum" sa Koncerta "Muzika raspoloženja" Kamernog simfonijskog orkestra večeras u Gradskom parku

Gepostet von ZenicaSummerFest am Samstag, 21. Juli 2018

Bio je ovo ne samo umjetnički, nego i ozbiljan produkcijski poduhvat, kojim je Radio-televizija Zenica obilježila drugo festivalsko veče iz programa Zenica Summer Festa. Podsjećamo, prvi zenički ljetni festival otvoren je prošle subote, koncertom popularnog bh. repera Frenkija.

Radio-televizija Zenica, uz pokroviteljstvo Grada Zenice, sa programom Zenica Summer Festa, nastavlja već sutra, kada će na Trgu Alije Izetbegovića, biti održan cjelovečernji koncert Bosnia Folka, zeničkog kulturno-umjetničkog društva, koje decenijama nastupa širom Bosne i Hercegovine i regiona.