IOM: Potpisani ugovori za projekte razvoja mjesnih zajednica Klopče i Novo Radakovo

U prostorijama Društvenog centra Brist jučer su potpisani ugovori za dva projekta između mladih i Međunarodne organizacije za migracije.

U pitanju je rad na dva projekta iz mjesnih zajednica Klopče i Novo Radakovo. Mladi su tokom prethodna dva mjeseca radili na svojim idejama i kroz nekoliko radionica donijeli zaključke o tome šta nedostaje u njihovoj mjesnoj zajednici.

Međunarodna organizacija za migracije je podržala ideje mladih ljudi i finansiranjem cjelokupnog projekta dala im mogućnost da prvi put rade nešto slično i da budu još prepoznatljiviji u svojoj zajednici.

Mladi iz MZ Novo Radakovo će raditi na projektu ”Prostorije mjesne zajednice za svakoga” u okviru kojeg će opremiti prostorije mjesne zajednice, učiniti ih ljepšim za rad, druženje i  edukacije koje spremaju, dok će u mjesnoj zajednici Klopče na projektu ”Sportsko igralište – naše malo mjesto” mladi raditi na vanjskim radovima svog budućeg renoviranog igrališta, uz razne sadržaje. To će ujedno biti prvi prostor na kojem će se mladi okupljati u ovoj mjesnoj zajednici.

Ove aktivnosti su dio projekta ”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” – sprovodi ga IOM, a podržavaju USAID BIH, Vlada Velike Britanije i Ambasada Republike Italije u BiH, saopšteno je iz sjedišta Međunarodne organizacije za migracije u Zenici.