Nestala u srijedu naveče: Traga se za Zeničankom Alzinom Delić

Zeničanka Alzina Delić (32) nestala je u srijedu predveče, nakon što je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići.

Alzinin nestanak policiji je prijavio njen suprug Hadin, pošto ju je bezuspješno pokušavao dobiti na mobilni telefon, sve do sutradan popodne kada mu se javila i u vrlo kratkom telefonskom razgovoru uspjela mu saopštiti da su je otele osobe iz Sarajeva. Vrlo uzrujana, tražila je od supruga pomoć. Hadin se tada dao u potragu, otmicu je prijavio, a na svom Facebook profilu objavio ovu priču, kaže nam.

Moja žena je oteta! O otmici sam obavijestio policiju, ali i SIPA-u, – kaže nam Alzinin suprug Hadin, uvjeren kako su mu suprugu kidnapovali i to isti oni ljudi koji su je i ranije pokušavali „namamiti novcem“, putem poruka na Facebooku.

Hadin i Alzina žive u Janjićima i imaju dvije kćerkice. Jedna je završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine.

Molim ljude da mi pomognu da pronađemo Alzinu. Njene djevojčice i ja je trebamo, – očajan je Hadin, s kojim smo razgovarali nakon što je ZenicaInfu potvrđeno da je nestanak njegove supruge prijavljen policiji Zeničko-dobojskog kantona.

Policija čini sve što je u našoj moći da dođe do relevantnih informacija o nestanku i pronađe Alzinu Delić, – potvrdila nam je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Alzinin nestanak mogao bi se pripisati njenoj prirodi

Alzinin suprug Hadin nam je još rekao da se radi o osobi koja je puna povjerenja i samilosti prema svima. Pretpostavlja da su te njene osobine mogle biti presudne u cijelom događaju. Bila je, kako kaže, i tužna, zbog čega se jedno vrijeme liječila na zeničkoj Psihijatriji.

Profil na Facebooku, na koji su joj dolazile u najmanju ruku čudne poruke sa ponudama za brak i vezu, čak i novčane, je, kaže, ukinula i nije mu poznato kako su navodni otmičari mogli doći do informacije gdje se Alzina nalazila u noći nestanka.

Te noći na sebi je imala odjeću u roza-crnoj kombinaciji i hidžab. (S.S.)