U Zenici završena Balkanijada u stonom tenisu

Proglašenjem pobjednika i podjelom medalja i pehara najuspješijim ekipama i pojedincima danas je u Zenici završeno 26. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade.

Specijalno priznanje Balkanske stonoteniske unije “Yoto Drianovski Award“ za najuspješniju reprezentaciju dobila je Rumunija. Odlične rezultate postigle su i selekcije Turske, Bugarske i Srbije. Mlade stonoteniske nade naše države nakon osvajanja bronzane medalje ekipno, u kategoriji kadeta izborili su još nekoliko medalja. U konkurenciji kadeta dubl: Ivano Toni Ramljak i Vladimir Pandurević osvojili su treće mjesto. Kod juniorki Snežana Marković sa Ivonom Petrić iz Crne Gore osvojila je bronzanu medalju. Kod juniora BH dubl Luka i Nikola Mihailović okitio se srebrenom medaljom. Ko juniori u pojedinačnoj konkurenciji Emir Mujičić bio je treći.

Odlične pohvale gostiju, učesnika i zvaničnika stonoteniske Balkanske asocijacije za organizaciju 26. Balkanskog prvenstva u stonom tenisu za mlade koje je od 6. do 10. juna igrano u Areni Husejin Smajlović, dobili su vrijedni sportski entuzijasti iz Stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice.
Uspješnom organizacijom ovog takmičenja otvorili su vrata kandidature za organizaciju Evropskog šampionata. (M.P.)