Granična policija zaplijenila 64 kilograma marihuane i 5,5 kilograma hašiša

Granična policija Hrvatske zaplijenila je 64 kilograma marihuane i 5,5 kilograma hašiša, javlja Anadolu Agency (AA).

Na granični prijelaz Karasovići ulaznoj graničnoj kontroli u automobilu albanskih registarskih oznaka, pristupio je 41-godišnji državljanin Albanije. S njim u pratnji nalazila se supruga i dvoje maloljetne djece.

Sumnju kod policijskih službenika izazvao je intenzivan miris laka u vozilu zbog čega je, nakon potrebnih procedura, izvršen pretres. U podovima ispod vozačkog i suvozačkog mjesta  pronađena su 53 paketa sa oko 23 kilograma marihuane i osam paketa sa nešto više od pet kilograma hašiša, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Pronađena droga je oduzeta, a nad 41-godišnjakom policija je provela kriminalističko istraživanje i kazneno ga prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Druga zapljena dogodila se na graničnom prijelazu Slavonski Brod kada je prilikom ulazne granične kontrole, u saradnji policije i carine kontroliran teretno vozilo s priključkom i 38-godišnji vozač, hrvatski državljanin.

Carinski službenici su prilikom pregleda u tovarnom prostoru kamiona uočili kutije u kojima su se nalazili PVC paketi sumnjivog sadržaja. Daljnjim radom policije i carine, potvrđeno je da se radi o opojnoj drogi. Pretragom vozila u prostoru priključnog vozila pronađeno je 41,6 kilograma marihuane.

Policijski službenici su 38-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.