Uhapšen Atif Dudaković i još 18 osoba

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA uhapsili su ukupno 13 osoba koje se sumnjiče za zločin protiv čovječnosti, saopćeno iz ove policijske agencije.

Kako smo već objavili, privedeni su Atif Dudaković, bivši komandant Petog korpusa Armije BiH, te ratni komandant i nekadašnji federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Ibrahim Nadarević.

Akcije SIPA-e, po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, započela u ranim jutarnjim satima na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo.

– Izvršeni su pretresi na 16 lokacija na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše i Cazina, a slobode je lišeno 13 osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela zločin protiv čovječnosti i zločin protiv civilnog stanovništa. Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH u dalju nadležnost. U toku realizacije ove operativne akcije, policijskim službenicima SIPA-e, pomoć su pružili policijski službenici MUPa- Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona 10, saopćeno je iz SIPA-e.     (izvor:oslobodjenje.ba)

 

foto:krupljani.ba