Zenica trči: Obavijest od izmjeni režima saobraćaja

Sekcija «Zenica trči», formirana u okviru Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma «VEDRO» Zenica (organizator utrke), na osnovu Rješenja Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK broj: 12-27-17229/18 od 24.01.2018. godine i Saglasnosti za izmjenu režima saobraćaja Gradske uprave grada Zenica broj: 07-23-38886/18-3 od 22.03.2018. godine obavještava javnost i sve učesnike u saobraćaju da će se dana 14.4.2018. godine u vremenu od 19.45h do 22:00h za potrebe realizacije rekreativne atletske utrke pod nazivom «PRVI ZENIČKI NOĆNI CENER ½Arcelor Mittal» izvršiti privremena obustava i izmjena režima saobraćaja kako slijedi:

1. Doći će do potpune obustave saobraćaja u navedenom vremenu:

– u ulici Safet bega Bašagića i ulici Talića brdo.

– na dijelu Bulevara Ezhera Eze Arnautovića od srednje škole Prva Gimnadzija do kružnog toka na Odmutu (Bojin vir) kod četvrtog solitera.

2. Policija će povremeno propuštati i regulisati prolazak vozila kroz kružni tok pored Drvenog mosta gdje će motorna vozila iz pravca Londže prema Drvenom mostu i obrnuto moći saobraćati uz signalizaciju policije.

3. Na Glavnoj gradskoj magistrali (u nastavku GGM) doći će do izmjene režima saobraćaja na dionici od kružnog toka na Odmutu (Bojin vir) kod četvrtog solitera pa do kružnog toka na Carini kod skretanja za ulicu Safet Beg Bašagić kod policijske stanice Centar. Jedna strana GGM-a kojom će učesnici utrke trčati bit će u potpunosti zatvorena za saobraćaj (desna strana GGM-a gledano iz pravca kružnog toka Bojin vir u pravcu kružnog toka u naselju Mokušnice), a saobraćaj će se drugom stranom GGM-a normalno odvijati.

Utrka počinje u 20:00h, a krajnji limiti za završetak utrke je 1 sat i 30 minuta tako da se saobraćaj navedenim saobraćajnicama obustavlja 15 minuta ranije kako bi se iste oslobodile od vozila do početka utrke, a normalno odvijanje saobraćaja može se očekivati najkasnije do 22:00h.

Dionice gradskih saobraćanica i GGM-a na kojima će doći do potpune obustave saobraćaja će biti adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom. U realizaciji navedenih aktivnosti učestvovat će policijski službenici MUP-a ZDK, a pomagat će im redari i volonteri koje će Udruženje posebno angažovati.

Na ostalim gradskim saobraćajnicama saobraćaj će se odvijati na uobičajen način.

Organizator utrke moli sve građane za razumijevanje i apeluje na učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i upute policije i redara koji budu raspoređeni na navedenim saobraćajnicama.

Zenica 09.04.2018. godine