Sutra u Zenici kvalifikacije BiH – Engleska

Ženska nogometna ”A” reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će u utorak, 10. aprila, u Zenici susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Engleske.

Danas je u Trening centru u Zenici održana press konferencija na kojoj su o narednoj utakmici govorile selektorica Samir Hurem i reprezentativke  Envera Hasanbegović i Milena Nikolić.

Selektorka Samira Hurem je naglasila kako ženskoj reprezentaciji BiH trebaju pozitivni komentari, ali i kritike, te najavila borbu protiv Engleske.

“Sigurno da ćemo dati sve od sebe protiv Engleske, popraviti greške koje smo imali. Sigurno je i da će naše igračice sutra biti motivisane za utakmicu.“

Envera Hasanbegović, golmanica  istala   je kako je cilj ispraviti greške napravljene u susretu protiv Rusije, dok je kapiten našeg tima  Milena Nikolić, izjavila na današnjoj press konferenciji  da će igračice u sutrašnjem susretu dati maksimum.

Utakmica BiH – Engleska igra se 10.aprila  od 16 sati u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

U grupi 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019 godine prvi je Vels sa 11 bodova, druga Engleska ima 10 ,treča je Rusija sa 4,naša reprezentacija je četvrta sa 3 a Kazahstan je četvrti sa 1 osvojenim bodom.