Potpisan Ugovor o načinu funkcionisanja Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama

Danas je u Ministarstvu za rad, socijalnu poltiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona potpisan Ugovor o načinu funkcionisanja JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona, koja djeluje od 2014. godine.

Ovim Ugovorom se uređuju međusobna prava i obaveze između ugovornih strana o načinu funkcionisanja i finansiranja usluga u svim poslovnim jedinicama i odjeljenjima Ustanove na području Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničko-dobojski kanton – Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice će omogućiti podršku za rad Ustanove u vrijednosti oko 1.000.000,00 KM na godišnjem nivou.

Ugovor su potpisali, u ime Zeničko-dobojskog kantona, Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, a u ime JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona Meldina Ugarak, direktorica.

Nakon ovoga će uslijediti aktivnosti na potpisivanju ugovora i na nivou lokalnih zajednica sa područja Zeničko-dobojskog kantona, u skladu sa ranije preuzetim obavezama.