Iduće sedmice toplije s padavinama

Nakon velikih minusa i snijega, u BiH, kao i u zemljama regiona, očekuju se nešto stabilnije vremenske prilike sa kišom i temperaturama koje će se kretati između minus sedam i 16 stepeni Celzijusa. U BiH prognozirane su temperature između -4 i 14 stepeni.

Za dana vikenda i dalje se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a u Bosni je na većim nadmorskim visinama moguć snijeg, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većem dijelu naše zemlje. Na planinama, na sjeverozapadu i djelimično centralnim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom, a u ostatku zemlje kiša. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 0 do 7, na jugu od 6 do 11°C.

utorak, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na istoku i sjeveroistoku Bosne, krajem dana ili u večernjim satima očekuje se kiša. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 3 do 10, na jugu od 9 do 13°C.

srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 12, a dnevne od 4 do 10, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 14°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.